Sönsvall

USM, URM och VSM avgjordes på Södra Berget i sundsvall 9-10 februari. Men på kvällen innan tävlingen avgjordes även KM i Biljard, Robban VS Martin. Efter en inte allt för väl´spelad match där den vita kulan stötes i korgarna lika ofta som poängbollarna kunde Robert alias Norrlands Cobran avgöra efter ett par fina stötar i följd.

I den äldsta USM klassen H16 stog Herman på startlinjen med förhoppningar om en framskjuten placering men med en stor bom i början av loppet hamnade den gode Herman en bit ner i reslutatlistan. I  H14 hamnade Torgny Palm på en 4:e plats. Torgnys syster Sonja imponerade genom sin andra plats i D13 trots att hon inte var direkt nojd efter målgång. I H21 klassen som Robban och martin åkte i helgen blev det Mora seger igenom Erik Zander och Martin fick revanch på Robert ifrån biljarden igår och blev 2:a och Robert 7:a.

Distriktsstafett
Herman som fick äran att åka 2:a sträckan i Dalarna 3 fick gå ut i täten men släppte förbi ett par åkare. Laget där Herman ingick slutade till sista 7:a och herman var nöjd. I H21 gjorde robban en fin uppryckning som sånär knäckte Martin, men med 20 sekunders marginal klarade han sig med 3:e platsen i behåll. Segrare blev även idag Erik Zander och Kristian Dahlström på 2:a plats

Resultat

SM Stafett

Brons

SM tävlingarna avslutades med stafett på söndagen. Lycksele visade sig ifrån sin bästa sida och bjöd på några grader kallt och strålande sol. HJS ställde upp med Robert på 1:a sträckan Markus på 2:a och Martin på 3:e. När starten gick tog Robert direkt kommandot och såg lung och fin ut i sin åkning, men vid varvningen hade något hänt. Först kom Stora Tuna 40sek före IFK Mora och inte förrän på 4:e plats kom Robert, hela 4 min bakom och när han växlade över till Markus var det över 7min. Det visad sig senare att Robert fått problem med sin astma och därmed inte kunnat göra sig själv rättvis. Markus gjorde ett fint lopp och vid varvningen hade han tagit in tid på täten och närmat sig OK Renen på 3:e platsen. Efter 2 sträckor ledde nu IFK Mora före Stora Tuna och OK Renen på 3:e plats HJS hade nu knappa 3 min upp till pallen när Martin gav sig ut. Men redan till varvningen hade Martin åkt ikapp och förbi Renen men till framförvarande fanns inget att göra då det var dryga 7 min till silvret. Martin kunde lugnt åka i mål med bronset i hamn. Efter en stark insats så fick HJS sin första stafett medalj någonsin.

image18

Tidigare på morgonen hade Herman åkt antagligen ännu bättre än stafett laget och tog hem sin första seger i H16. Den kommer lägligt med tanke på att USM går nästa helg och då hoppas vi på något liknande!

SM Medeldistans

Medeldistans

Lördagen bjöd på ett härligt snöfall, vilket också gjorde spåren tung åkta men hårda som vi alla är så var det bara att börja kämpa. Först ut denna dag var Robban som började loppet med att hoppskatea fortare än någon annan gjort i en backe med så mycket nysnö. Den optimistiska starten höll en bra bit in i loppet men efter varvningen kom också mjölksyran, Robert stummnade och föll neråt i resultaten. Martin öppnade inte lika tufft men vad gjorde det, han blev stum i samma ögonblick som backarna började det vill säga vid startpunkten. Det blev till att slita hela vägen och Martin tog sig i mål strax före Robban. I H18 klassen gjorde Markus en liten uppryckning ifrån gårdagens långdistans och kämpade på bra hela vägen och slutade på en tid av ca:32 min knappa 4 min eftersegraren David Bejmer. Idag var det även dags för vårt framtidslöfte Herman Håll att debutera i Lycksele spåren. Detta gjorde han med bravur och slutade på en 3:e plats strax efter segraren Martin Blomgren ifrån Stora Tuna.

SM Långdistnas

Fredag och dags för långdistans!

För Markus väntade nära 12km och för Rob och Martin var det en 17,2km långbana som väntade. Först ut var Martin som inledde loppet på ett bra ett bra sätt men emot slutet så tog längden ut sin rätt och på stumma ben tog han sig i mål på en tid närmare 90 min. Rob fick en tyngre start med några små misstag och blev ikapp åkt ganska tidigt i loppet av Carl Magnusson och Calle Grape men Robert bet sig fast i ryggen och kunde hålla sig fast där ända in i mål. Första års junisen Markus hade en tung dag i skogen. Trots bra orienterings teknik satte benen stopp och Markus hamnade en bit ner i resultaten

H20 Långdistans                   Martin                            ROB

Mot Lycksele

På onsdags kvällen drog ¾ delar av HJS truppen norr ut mot Lycksele där en tuff SM helg väntade. Vi som satte oss på tåget i Borlänge var Martin, Mackan och Herman. Det tog inte lång tid innan vi mötte flera skid-O resenärer, det var Linus och Adam Karlsson som också skulle ta världens miljövänligaste transportmedel från Borlänge via Gävle där nattåget skulle ta oss till Vännäs därifrån blev det buss till slutmålet, Lycksele. Resten av torsdagen gick åt till att lada batterierna framför Hermans dator och Full Frys. Det blev även en hel del vallning mot slutet av kvällen, och den sista pusselbiten föll på plats när Robban anlände från en vecka i Skellefteå, vad han nu gjort där?