SM-Masstart och stafett

Masstart
I helgen som gått var ett gäng fräscha HJS killar i Örnsköldsvik för att för fjärde året i rad kunna plocka en SM medalj hem till Vansbro. Första chansen kom i lördagens tävling då masstart stog på programmet. H18 Kidsen Markus och Herman var taggade till tänderna när starten gick. Markus inledde på ett bra sätt och varvade som trea på första varvet, men sedan var det roliga slut. Ett gäng stora bommar gjorde att både Markus och Herman tappade kontakten till medaljstriden och till slut hammnade dom på en åttonde respektive elfteplats. I senior klassen var det än dystrare där Martin som efter en veckas barmarksläger i Spanien inte alls kände att skidformen fanns där den skulle och var långt ifrån medaljerna.

 
Stafett

Det största hoppet till framgång var ändå juniorgrabbarnas stafett där vi hade ett brons att försvara från fjolåret, men tyvär blev det ingen lyckad dag då Markus hade det lite tufft och tappade tätkänningen redan på förstasträckan. På den andra gjorde Herman ett okey lopp och förde upp oss till en femteplats, godkänt men inte mer. I H21 ställde HJS upp med ett kombinationslag tillsammans med OK Vargen och Simon Waller. Martin svarade för en godkänd förstasträcka med några få mistag. Simon  tog över stafettpinnen och förde in HJS Vargen OK på en 5e plats, dock utom tävlan.



   

GO HJS




SM 2009 Ö-Vik

Ja då har vi precis anlänt till denna beryktade stad som gett föda till stora idrottare, men speciellt till våra kära hockeyspelare foppa och näslund. Vi har inte mer än hunnit landa innan vi redan gav oss iväg ner mot Ö-viks inre regioner för att införskaffa lite käk.
Det blev pizza som satt som handen i hansken i magen. Detta var välbehövligt efter över 5 timmars bilfärd skall tilläggas.
Vi ska nu lägga oss tillrätta i sängarna och planera hur vi själva ska lägga upp våra ävlingar taktiskt, men just nu avslutar vi dagen med att se på en film.

Go Go HJS! Only in it for the medals.



Sju stycken nya medaljer

Till de sex medaljer ifrån gårdagen lades det till ytterligare SJU stycken medaljer idag vilket ger totalt 13 svealandsmedaljer till HJS denna helg, riktigt bra! Det blev även idag en dubbelseger i D14, då medeldistans passade Karin lite bättre. Guld till Karin och silver till Sonja alltså, bra jobbat tjejer! I H16 gjorde Torgny ytterligare en stabil insats och knep bronset. Brons blev det även till Markus i H18, Tord i H45 och Emil Brindbergs(!) i H21 där HJS plockade silvret också igenom Martin, guldet i senior klassen gick även denna dag till Erik Nilsson DGOIF.





RESULTAT




Medaljregn!

När svealandsmästerskapens långdistans avgjordes vid Kåre stugan i lugnet terängen blev det en störtskur med medaljer till HJS. två guld, två silver och två brons. Mest av alla imponerade D14 tjejerna som tog en dubbelseger, guld till Sonja och silver till Karin. I D10 heter dagens sgrarinna Elin Håll, i H21 blev det silver igenom Martin och bronset i H16 gick till Torgny. Även i H45 blev det medalj, brons till Tord.



Resultat


I morgon finns chansen till fler medaljer, då står medeldistans på programmet.





VM i Japan

VM drog igång i Japan med sprint inatt, svenskarna bjöd på blandade resultat. Ett stort grattis till Helene söderlund som tog silver medans bästa herre, Peter Arnesson "bara" slutade på en nionde plats. Följ SkidO VM på bästa sätt här och här. Natten till torsdag avgörs kampen om VM-Guldet i långdistans och hoppas att vi imorgon kan utropa någon av våra skidorienterare till big in Japan.






RSS 2.0