Björnjakten

Under helgen som gått har Älvdalens IF arrangerat den traditionsrika tävlingen Björnjakten, en tvådagarstävling där placeringssiffran läggs ihop för att utse en vinnare (lägst siffra vinner) Det började med 10km Klassiskt i lördags då det ställde upp ett helt gäng HJSare, i längdspåren representerande Dala-Järna IK. Hela syskonskaran Palm var på plats och stod för fina insatser rakt igenom bäst lyckades Lilian och Byron med varsina tredjeplatser. I H16 stod Oskar Ivars för ännu ett lopp som räckte till seger. Herman Håll som tagit stora kliv under försäsongen stakade lite trött men väl kämpande in på en 17:e plats i herrar 18. I seniorklassen var Pär stark som vanligt och slutade på en fin 4:e plats dryga 30 sek efter segraren från Mora Niklas Karlsson, Ytterligare 3 min bakom hamnade Martin som efter förra helgens lopp ryckte upp sig betydligt och slutade på en 24e plats

söndagen bjöd på -4 grader och lätt snöfall, fina förhållanden med andra ord. Det var samma startfällt även denna dag, Lilian stod för den bästa placeringen och blev 4a .  Det är roligt att se att de unga Palmarna utvecklas och vi får nog snart se dem högt upp i resultatlistorna på skidorienteringar framöver. Oskar imponerade ännu en gång och kammade hem DJIK segern för dagen och totalt. Herman gillade den fria tekniken bättre och stod för ett fint lopp och slutade på 14e plats. Pär öppnade friskt och låg länge på 2a plats men tappade på det sista varvet och slutade 5a vilket gav en 3e plats totalt. Martin åkte fint även denna dag och slutade på 19e plats dryga 3 minuter efter segraren Niklas Karlsson.