Premiär i Harsa

Under veckan som gått har det varit premiärtävlingar i skidorientering i Harsa med tillhörande Swedish skiO Tour. Det började i onsdags med en klurig natt-medeldistans där det deltog några tappra HJSare. Bäst var Elin Håll som tog hem segern i D12. Elins syster Karin blev 4a precis som deras bror Herman som gjorde ett fint lopp i den tuffa H18 klassen. I seniorklassen hade Martin en dålig dag och gjorde allt för stora misstag och slutade på en 10e plats en evighet efter segraren Johan Granath IF Hallby. RESULTAT

Fredagen bjöd på en spännande natt stafett där HJS ställde upp med 3½ lag, ett i D14 klassen och 2½ halvt i H21. D14 tjejerna Sonja och Karin åkte fint och slutade på en andra plats. i H21 var det hårt om vilka som skulle bli bästa HJS lag. Länge såg det ut som att det skulle bli lag1 med Martin och Tord som skulle klara av det de stred länge med storheter som GSK och KGOIF runt 10e plats, men en bruten skida för Tord på sista sträckan satte stopp för alla eventuella skalper istället blev Lag2 med Markus och Herman bästa HJSare. Det tredje laget med Torgny och Nils Erkers, SK Leksand kämpade väl mot seniorerna men slutade en bit efter. RESULTAT

På lördag var det dags för medeldistans med tillhörande jaktstart för elitåkarna. För H18 killarna gick det skapligt Markus låg 6a efter medeldistansen men tappade en placering på jaktstarten. Herman bommade lite för mycket och slutade på en godkänd 13e plats. I H21 gjorde Martin en mycket fin insats och slutade på 9e plats efter att ha hållit undan för den meriterade Tobias Åslund på jaktstaren. i Ungdomsklasserna hamnade Torgny på en fin 5e plats i H16, meriterande inför uttagningarna till Mora skidgymnasiet. Det blev även ett antal pallplatser, Zeb och Elin tog varsin seger medans Byron, Erica och Tord slutade 3a. i D14 blev Sonja bästa flicka på en 4e plats tätt följd av Karin på en 5e plats. RESULTAT

Långdistans stod det på schemat den sista av tävlingsdagarna i Harsa. För många blev det en prövning utöver det vanliga, junior grabbarna åkte 15km  men tyvärr blev ingen godkänd efter felstämplingar. En liten banläggningsskandal tyckte Markus och Herman. Som senior fick Martin smaka på en riktig bana som mätte hela 20km en lite försiktig öppning gjorde att han hamnade för långt ner i resultaten på en 11e plats. RESULTAT