SM Sundsvall

Sprint

Årets SM-tävlingar inledes med sprint i regi av Sundsvalls OK vid foten av södraberget. Det blev en dag då vädret kom att visa sig ifrån sin bästa sida med sol och bara någon minusgrad. Markus som tidigare i vinter inte fått skidorienteringen att stämma gjorde en väldigt stark insats vilket gav en fin fin femteplats i herrar 18 endast 34 sekunder ifrån en bronspeng och 1,17 efter segraren Andreas Holberg, IFK Mora. I H21 klassen var Martin på väg emot ett fint lopp men en felstämpling satte stopp för en framskjuten placering. Svensk Mästare blev Peter Arnesson IF Hallby. Vid sidan om SM-tävlingarna arrangerades även nationella tävlingar med framskjutna resultat för HJS-stallet, segern i H45 gick till Tord med endast en sekunds marginal till tvåan. Varsin andraplats blev det för Sonja i D14 respektive Karin i D45. Torgny hade precis som Martin lite otur och hade tyvärr hoppat over en kontroll. Resultatraden 1,2,2,5 får ändå ses som en framgång för oss västerdalingar, trots två stycken felstämplingar.

Daniel Nordebos vägval

Långdistatns

Markus följde upp sin fina insatts från sprinten med ytterligare en femteplats på den tuffa banan som honom sysselsatt i hela 1,13,01. Tufft blev det även i seniorklassen, Daniel Nordebo, Älvsby IF som slutade trea hade enligt sin GPS-Klocka åkt 32km och och klättrat närmare 1000 höjdmeter under banan. Martin gjorde ett helt okey lopp och slutade på en tionde plats. Segrar i den nationella tävlingen blev det även idag. Sonja klättrade en plats ifrån gårdagen och tog en härlig seger, Tord försvarade sin seger i gubbklassen, Torgny slutade på en meriterande femteplats i H16.